Tuesday, August 16, 2005

Britten stelen plaatsnaamborden Oostenrijks dorp

De Standaard, dinsdag 16/08/'05

De burgemeester van een Oostenrijkse stadje vraagt Britse toeristen om te stoppen met het stelen van plaatsnaamborden uit de stad. Waarom de Britten dat doen? De naam van het stadje is Fucking.
Het plaatsje trekt altijd al een hoop aandacht van toeristen die richting Salzburg rijden. Veel toeristen stoppen even om een foto te maken. Volgens de burgemeester zijn de toeristen van harte welkom in de stad, maar is men het zat om steeds de borden te moeten vervangen.
Toch denkt men er niet aan om de naam van het stadje te veranderen. ,,We hebben vorig jaar een stemronde gehad over het wel of niet veranderen van de naam, en er is toen besloten de naam te houden zoals ze is'', aldus de burgemeester.
Fucking bestaat al 800 jaar. ,,Waarschijnlijk toen een meneer Fuck of een familie met de naam Fuck in het dorp kwam wonen'', zo zegt de burgemeester. De bewoners van de stad kwamen pas achter de Engelse betekenis van hun plaatsnaam in 1945, toen Britse en Amerikaanse soldaten in grote getalen naar het stadje kwamen.

5 Comments:

Anonymous Anonymous is aan het zagen...

Waarom dit?

1:29 pm  
Blogger Gratts is aan het zagen...

Waarom niet? Waarom anoniem?

3:22 pm  
Blogger Gratts is aan het zagen...

Iemand was zonet zo vrij om commercieel gerichte spam te posten tussen de comments. Deleted!

3:02 pm  
Anonymous Anonymous is aan het zagen...

Bestaat fucking daar nog maar 800 jaar ?

1:22 pm  
Blogger Gratts is aan het zagen...

Tijd om de verjaardag van Fucking eens goed te vieren dus.

5:51 pm  

Post a Comment

<< Home

Google
Free Web Site Counter
Web Counter